Herstellingen

Dankzij onze eigen hersteldienst kan u bij Theunissen nv altijd terecht voor het onderhoud en de reparatie van allerhande machines en merken: boormachines, grasmachines, stationaire apparaten ... U heeft het, wij herstellen het. Vlot én betrouwbaar.

Jaarlijks onderhoud

Om een vlotte service te verzekeren voor het jaarlijks onderhoud van uw grasmachine, raden wij aan dat u deze tijdig binnenbrengt voor het maaiseizoen. 

Enkele handige onderhoudstips

Grasmachine en zitmaaiers (viertakt)

  • Het ideale moment voor het onderhoud van uw grasmachine is tussen november en februari, zo voorkomt u een lange wachttijd wanneer u de machine het hardst nodig hebt. In de zomermaanden is het immers druk bij onze hersteldienst.
  • Zorg dat de benzinetank van uw toestel aan het einde van het seizoen volledig leeg is, zodat de carburator niet verstopt komt te zitten met bezinksel.
  • De beste brandstof? Dat is EURO 98 of Motorplus van Stihl. De ‘oude norm’ EURO 95 is sinds 2017 namelijk vervangen door 95-E10, een milieuvriendelijke brandstof die schadelijk is voor de motor van uw grasmachine. Door een versnelde oxidatie kan EURO 95 al na twee weken schade toebrengen aan uw toestel. Daarom raden wij als alternatief EURO 98 of Motorplus van Stihl aan.
  • Berg uw grasmachine op in een droge ruimte. Dit zorgt ervoor dat de onderdelen niet gaan roesten en dus langer meegaan.

Tweetaktmotoren

  • Gebruik als brandstof bij voorkeur Aspen 2 of Motomix, de kant-en-klare tweetaktbenzine van Stihl. Deze staat garant voor een optimale smering en is zeer zuiver, wat de levensduur van uw motor verlengd.

Ophaling voor onderhoud

Via onderstaand formulier kan u een ophaling (inclusief retour) aanvragen voor uw machine. Opgelet, hiervoor rekenen we wel een toeslag van € 25 aan op uw eindfactuur.

Formulier ophaling machine (€ 25)

Type machine


Ophaling machine (€ 25)